2013. november 12., kedd

Teltkarcsú manökenek

Már régóta téma, hogy a média és a kirakatok is milyen torz nőideált teremtenek, aminek persze sok nő nem tud megfelelni. De minek is kéne? Egy telt nő nem lehet nőies, divatos és vonzó?! Dehogyis nem!
Bár sok divattervező állítja, hogy már nem részesítik előnyben a csont-sovány modelleket, a kifutókat nézve mégis az ellenkezőjét látjuk. Hiába mondja mindenki, hogy nem kell vele foglalkozni, hogy a teltkarcsú hölgyek is ugyanolyan jók vagy jobbak, azért mélyen belül ott a tüske, hiszen mindenhol ezzel találja szembe magát az ember lánya.

De talán mégis van még esély, egy halvány remény a változásra. Ugyanis a nagy-brittanai Debenhams üzletlánc bevezetett egy apró újítást a próbababák terén. Már nem csak a megszokott 38-as méretű babákon csodálhatjuk a ruhákat, hanem 44-es méretűn is. Persze teljesen nem száműzik a karcsúbb bábukat, viszont ezentúl vegyesen minden méretben megtalálható majd náluk.


Az "akció" - az üzletvezető szerint - remélhetőleg segít, hogy a nők jobban elfogadják a testüket, illetve reménykednek, hogy más bolt is követi majd a példájukat.

Mit gondoltok, sikerül reformálni a "próbababa-szokásokat"? Mindenesetre nekem nagyon tetszik az ötlet és örülök, hogy valaki a valóságot próbálja tükrözni, nem pedig egy szinte elérhetetlen ideát, amivel csak rontanak a nők önérzetén és önbizalmán, illetve olyan képet alakítanak ki bennük, hogy a divatos ruhák a vékony hölgyekre valók és teltebben nem is lehetnek igazán csinosak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése