2013. november 19., kedd

Sminktrükkök

Amire szükséged lehet: korrektor, alapozó, púder, szempillaspirál (hosszabbító és dúsító), szempilla-göndörítő, szájfény, rúzs, sminkecsetek, szemhéjpúder, szemceruza, szemhéjtus, szőlőzsír, sminklemosó vagy krém


Kezdjük az alapoknál. Minden smink első és kihagyhatatlan lépése az arctisztítás. Radírozd le a bőröd, aztán jöhet egy energetizáló pakolás vagy gőzölés. Arctisztítás után kend be az arcod egy kis hidratálókrémmel, masszírozd bele a bőrödbe.

Kezdődhet a sminkelés. Először korrektorra tüntesd el az apró szépséghibákat, a szemed alatti karikákat. Ezután vidd fel az alapozót, majd a púdert.

Nagyon fontos, hogy az alapozód és a púdered színe harmonizáljon, vagyis leginkább egyezzen a bőröd színével. Úgy nézd meg, hogy jó-e az árnyalat, hogy a nyakad és az arcod találkozásához teszel egy keveset és megnézed tükörben, természetesen jó fényviszonyok mellett.


A pirosítás kihagyhatatlan, mivel az alapozás után ettől kap újra életre az arcod. Ha tartósabbat szeretnél, használj krém állagút. Hosszúkás arcformánál az orcákra, kereknél az állkapocstól a homlok tetejéig az arc két oldalára, szögletesnél pedig az orcákra és a homlokod két oldalára vidd fel.

Én mielőtt meghúzom a tusvonalat, mindig megrajzolom előtte ceruzával is. Így biztosabbnak érzem magam és könnyebb megrajzolni a tusvonalat.

Szempillaspirállal kapcsolatban igazából nem tudok ajánlani egyet sem, mert már volt olyan, hogy egy beváltból vettem még egyet, de az már katasztrófa volt (ugyanígy a szemhéjtussal). Próbálkozni kell, de fontos, hogy jó minőségűt vegyél. Szerintem egy szempillaspirál nem elég, használj hosszabbítót és dúsítót is. Az igazán ívelt szempillák érdekében használj szempilla-göndörítőt.

Mielőtt sminkelsz, tűzd el a hajad az arcodból, különben útba lesz. Ha még az alapozásnál nem is zavar annyira, de biztos nem örülnél neki, ha összekennéd szempillaspirállal.

Én nem használok semmi spéci dolgot a szemöldököm rajzolásához, csak kicsit szőlőzsíros sminkecsettel szoktam felvinni a szemöldökömhöz leginkább hasonló színű szemhéjpúdert.

Érdemes ablakkal szemben, ahhoz közel sminkelni, ugyanis ehhez a munkához a természetes és a minél több fény a jó.

Mielőtt púdert használsz, mindig ütögesd le az ecsetről a felesleget, különben megül majd az arcodon és az nem túl szép látvány.


A szemhéjadra mindig legalább kettő, de inkább három különböző színű, egymással harmonizáló púdert használj, így tudod nagyítani vagy kicsinyíteni a szemed. A széleket alaposan dolgozd el.

Bizonyos időközönként tarts sminkmentes napot, hogy pihenhessen a bőröd és kicsit fellélegezhessen. Én például csak hétköznap szoktam sminkelni.

Ha nincs otthon sminklemosód, akkor nyugodtan használhatsz krémet is. Nekem még anyukám ajánlotta a Gabi lanolinos krémet kamillával, azóta is ezt használom, használjuk.

Sose feküdj le sminkben aludni. Valamikor lélegeznie és pihennie kell a bőrödnek is.

Bánj csínján a festékkel. A fiúk nem is szeretik és nem is csoda, hiszen elég visszataszító tud lenni egy kiló vakolat.


Ha szeretnéd keskenyebbnek mutatni az orrod, akkor használj világosabb alapozót végig az orrod elejénél.

Sokan nem elégedettek az arcformájukkal, pedig két árnyalatú alapozóval remekül korrigálhatod. A legtöbb nő csak egy színű terméket használ, pedig  ha az arccsontra, a homlok két szélére sötétebbet raksz, míg a többire világosabbat, akkor a kerek arcodból pillanatok alatt oválisat kapsz. Viszont fontos, hogy a két árnyalat ne üssön el nagyon egymástól, ugyanis akkor inkább nevetséges hatást érsz el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése