2013. november 21., csütörtök

Stíluskalauz: Szoknya

Jellemző ránk, lányokra, hogy mindig megpróbálunk az aktuális divat szerint öltözködni, még akkor is, ha teljességgel előnytelen ruhákba kell bújnunk hozzá. Jó jó, legyünk csinosak és divatosak, azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy különböző testalkathoz más és más szoknya, nadrág, felső stb. illik. Most elsőnek a szoknyákat veszem számon, hogy kinek milyen a legmegfelelőbb.

Magas, vékony, hosszú lábakkal
Ha ebbe a kategóriába tartozol, bátran felvehetsz miniszoknyát. Előnyösek a testre simuló darabok is, hiszen a szép alakod. Ha zavar a magasságod, válassz vízszintes mintázatút, ezzel tudod ellensúlyozni. Válasz eltérő színű harisnyát hozzá, mert ahol váltják egymást a színek, keletkezik egy vizuális törésvonal és így optikailag rövidebbnek látszanak a lábaid.


Vastagabb lábak, erősebb derékkal
Az ebbe a kategóriába tartozóknak sem kell lemondania a szoknyákról, csupán olyan darabokat válassz, amelyek elég hosszúak ahhoz, hogy leérjenek odáig, ahol a combod már vékonyodik. Előnyösek az olyan szoknyák, amiknek a külső combrésze eltérő színű, ugyanis az ilyen "minta" optikailag slankít.
Ha a vádlid vastagabb a kelleténél, akkor semmiképpen se válassz olyan szoknyát, ami térd alá vagy boka fölé ér, mert ez optikailag vastagít. Vagy a vádlid felett érjen véget a szoknyád vagy érjen a bokádig.
Harisnyából olyat válassz, ami inkább egyszínű, ne legyen nagyon mintás. 


Molettebbek
Ha kicsit ducibb vagy, akkor leginkább az A-vonalú, hosszanti szabású szoknyák előnyösek neked. Ezek a darabok ellensúlyozzák a szélesebb csípődet és a lábaidat is vékonyabbnak mutatják.
Arra figyelj oda, hogy ne válassz vízszintes mintájú szoknyát, az ugyanis optikailag szélesít. Nyugodtan hordhatsz mintás, fényes szoknyákat, amennyiben a minta a szoknya alján van. Mivel ezek a minták odavonzzák a tekintetet, így nem helyeződik a csípődre a hangsúly.
Ha a szoknyád, a harisnyád és a cipőd színe is megegyezik, akkor az egyfajta folytonosságot képez, így pedig tovább slankít. 


Kapcsolódó bejegyzés: Így öltözködj az alakod szerint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése