2013. november 4., hétfő

Mindennapi praktikák nőktől

Jó, nem feltétlenül csak nőktől, de valljuk be, mi szeretjük az ilyen dolgokat. Nem csoda, hogy annyi trükk és módszer van mindenféle mindennapi dologgal kapcsolatban.
Írtam már egy bejegyzést, a sminkjeink újraélesztéséről, de ez most valami más kicsit. Ezek inkább olyan szépségápolási, csajos trükkök. Nem válogatok, ömlesztem az egészet.


- Még anyukámtól tanultam ezt a trükköt, neki pedig még a nagymamája mondta: kesztyűben húzd fel a nejlonharisnyád, és akkor nem szakad ki. Anyumnak külön erre van egy régi bőr kesztyűje. Nyugodt szívvel állíthatom, hogy ez egy hatásos módszer. (Amivel még megóvhatod, hogy ha hazaérsz, gyorsan leveszed, így még kevesebb az esély, hogy elszakad.)

- Ne dobd ki a kifogyott szempillaspirálod keféjét, hanem alaposan tisztítsd meg. Ez tökéletes eszköz arra, hogy felvidd a ricinus olajat a szempilládra, amitől szép hosszúak és erősek lesznek. 

- Moss arcot lehetőleg minél hidegebb vízzel, amikor megtisztítottad az arcod, mert így összehúzódnak a pólusaid és a bőröd friss lesz. Akár naponta többször is csinálhatod.

- Zuhanyzás vagy fürdés után masszírozz egy kis kókuszolajat a még nedves bőrödbe, hogy hidratált legyen a bőröd.

- Szedj B-vitamint, ha erős körmöket és szép hajat, bőrt szeretnél.

- A fényes, korpamentes hajért öblíts át a hajad 1 dl vízzel, amibe 2 evőkanál ecetet kevertél.

- Ha sötét a hajad, mosd át csalánteával, hogy szép fényes legyen. Ha pedig világos a hajad, akkor kamillateát használj.

- A joghurt sok jótékony hatása mellett szuper gombaölőszer (lábgombára).

- Moss szódabikarbónás fogkrémmel fogat, hogy fehérebbek legyenek a fogaid. Vigyázz, hetente csak 1-2 alkalommal!

- Ha az otthoni hajfestés után a füledre, nyakadra, homlokodra került festék csúnya nyomot hagyott, dörzsöld át egy kis fogkrémmel és így könnyedén helyrehozhatod a dolgot.

- Ha puha kacsókat szeretnél, kend be a keze jó sok kézkrémmel, húzz rá zacskót és zoknit ( használhatsz nejlonkesztyűt sima kesztyűvel kombinálva) és hagyd rajta éjszakéra. Reggelre csodásan puhák lesznek a kezeid.

- Pórustapasz házilag: zselatin és tojásfehérje mikróban összefőzve.

- Karikás szemekre gyógyír 1-1 szelet kígyóuborka.

- Ha kicserepesednek az ajkaim, étcsokival vagy mézzel szoktam bekenni 10 percre. Teljesen rendbe teszi.

- Fogmosás után a nedves fogkefével óvatosan dörzsöld át az ajkaid. Célszerű este végezni, mert kipirosodhat tőle a szád. Utána használj ajakápolót.

- Első arcradír-tipp: cukor + méz + víz.

- Második arcradír tipp: só + olívaolaj

- A fénylő bőr ellen élesztős arcmaszk: 1 kocka élesztő + tojássárgája vagy kis méz. Készítsd kenhető állagúra, ne folyósra! Kend az arcodra, a szemkörnyéket kikerülve. Hagy rajta, amíg teljesen meg nem szárad, majd dörzsöld le. Ami az arcodon marad, öblítsd le langyos vízzel. Hetente egyszer elég használni.

- A megdagadt szemhéjak megszüntetéséhez masszírozz egy csepp friss ricinusolajat a szemhéjadra.

- Az üde szemekért márts vattakorongot tejbe és azt rakd a szemedre.

- Ha elalvás előtt rózsavizet csepegtetsz a szemedbe, felfrissülnek és megnyugodnak a szemeid.

- Hajsütő használata esetén csak egy pillanatig hagyd a vasat a hajon, majd hagyd kihűlni - így a frizura hosszabb ideig fog tartani, és a haj nem károsodik.

- Meleg levegővel csak a hajgyökereket szárítsd. Amikor még vizes a hajad, rakhatod a hajszárítód nagyobb fokozatra, de ha már csak nedves kicsit a hajad, vedd lejjebb, különben teljesen kiszárad a hajad.

Még mérhetetlen sok praktika van. Sorolhatnám őket a végtelenségig. Érdemes megkérdezni az idősebbeket és kutatni, hátha találunk számunkra hasznosat. Én így teszek és mindig bukkanni valamire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése