2013. november 18., hétfő

Lakber: Vintage

Bár nem most, de azért szépen lassan haladok saját otthonom megszerzése felé. Addig is tervezgetem, milyen lesz, hogyan rendezem be. Nem tudom, mi lesz még pontosan, de gondoltam, számba veszem a kedven lakberendezési stílusaimat, hátha összeáll majd egy kép a fejemben.


Az első a vintage kopottas, régies, vidékies stílus. Ez olyan szolid, visszafogott, valahogy meghitt, tiszta érzést kelt bennem. Az a szerencse, hogy ez a stílus egyáltalán nem költséges, mivel nagyon sok holmi újrahasznosítható, ami tökéletesen illik egy ilyen stílusú helyiségbe. Egy régi bútort felújíthatunk, vagy hasznosíthatjuk a régi dolgokat, de ma már arra is van mód, hogy az új búrotoknak kopottas külsőt adjunk.


Valószínűleg a legtöbbeteknek rögtön a fehér és a világos színek jutnak eszébe, de igazából dolgozhatsz élénkebb színekkel, de fontos, hogy alapozd meg a színsémát, amit követhetsz. Így teremthetsz harmóniát.



Ez a stílus attól szép, hogy tele van tökéletlenségekkel. Egy kis kreativitással csodás lakberendezési tárgyakat készíthetünk. Szabadon válogathatsz a sokszor egymástól teljesen eltérő darabok közül. Ne kell félni az anyagoktól sem. Gondolnád, hogy egy zsákvászon-függöny jól mutat? Pedig így van. Nyugodtan használj különleges anyagokat ott, ahol más esetben nem tennéd.


Ezt a stílust keverheted mással is, például modern elemekkel. Nem kell megijedni. A vintage stílusban szinte bármit lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése