2013. november 21., csütörtök

Karácsonyi hűhó

Közeleg a karácsony és már megint kezd az embereken úrrá lenni a pánik. Édesanyám minden évben így van ezzel. Ajándékok, díszítés, karácsonyi menü (ami nálunk minden évben minimum 2-3 napig tartó sütés-főzést jelent, ugyanis 25-féle étel alá sosem megyünk) és még sorolhatnám, amellett, hogy dolgoznia is kell. Persze, kiveszem a részem és segítek neki mindig, de idén elvállaltam, hogy én készítem el a karácsonyi fogásokat és átvállalta a lakást is, úgyhogy kezdek én is pánikba esni.

Viszont kitaláltam, még mielőtt totálisan kétségbeesnék, hogy ha mindent felírok és átgondolok, akkor nem lehet semmi baj. Nem kell semmit sem elkapkodni, de azért nem is érek annyira rá. Mindig ez van az ajándékokkal is. Azt hiszem, hogy van még időm, aztán hipp-hopp, itt a karácsony.


Az ajándékozás az egyik fő aggodalomforrásom. Gondolom neked is. Annyi gondot okoz, de nézzük csak, mi is a probléma:

- A bőség zavarában nem is tudunk választani. Vagy addig vacillálsz, amíg kifutsz az időből vagy pedig megunod és az első dolgot megveszed, ami a kezedbe akad. 

- Ebből jön a következő probléma. Mivel kifutunk az időből, így nincs időnk egyedi, személyre szóló ajándékot választani.

- Meg sem tervezzük, hogy mennyi pénzt szeretnénk költeni és teljes kétségbeesésünkben csak arra gondolunk, hogy legyen valami, lehet, hogy a végén alig jövünk ki a pénzünkből.

Azt hiszem, ebben a totális káoszban esélyed sincs megtalálni a megfelelő ajándékokat.


Légy megfontolt és körültekintő ajándékvásárlásnál. Ha követed az alábbi pontokat, akkor nem lehet semmi baj.

1. Nem az a lényeg, hogy 1-1 ajándékra mennyit költöttél, ugyanis az értéke nem mindig párosul az árával. Egy saját kezűleg készített, személyre szabott ajándék midig a legjobb választás.

2. Gondold át, tudakold meg, ki mit szeretne, mi érdekli, akkor nem lőhetsz mellé.

3. Készíts egy tervet, hogy mennyit szánsz ajándékokra, kinek milyen ajándékra gondoltál és hasonlók. Így nem kavarodsz bele a dolgokba és nem is fogod túllépni a pénzkeretet.

4. Ha semmi ötleted sincs, akkor valami olyat válassz , aminek szerinted örülne és  hasznát venné.

Ha még mindig nincs ötleted, akkor itt van pár:

Férfiaknak: parfüm, pénztárca, könyv, sál, kesztyű stb.
Nőknek: parfüm, vásárlási utalvány, könyv, sál, plüss, ékszer stb. 

Remélem, segítségedre voltak a tanácsok és a tippek. A következő posztban a karácsonyi sütés-főzésről és fincsi karácsonyi sütikről olvashatsz. :)

1 megjegyzés: