2013. november 29., péntek

Táskaországban

Miután a tegnapi Anya-Lánya Shopping egyik nagy szerzeménye egy szuper szegecses táska, eszembe jutott, hogy ez is egy jó téma.

Nos, a táska mindenképpen fontos és meghatározó eleme egy nő stílusának. Éppen ezért, ha táskát mész vásárolni, olyat válassz, ami színben és stílusban is passzol a ruháid többségéhez. Rengeteg táskám van, akár csak anyumnak (azért a cipőgyűjteménye nagyobb :D). Mindketten inkább a nagyobb vagy közepes méretűeket kedveljük jobban. Bevallóm, én anyumnál még egy kisebb táskát sem láttam, nálam azért akad. 

Na, hogy a tárgyra térjek. A táskadivat folyton változik, mindig más színű, méretű, mintájú, formájú a trendi. Azonban a választott táskádnak nem csak a divathoz kell idomulnia, hanem a testalkatodhoz is. Bizony. Ezért nem árt tisztában lenni néhány szabállyal, amiket érdemes szem előtt tartani táskavásárlásnál.

Alacsony testalkat
Ha alacsony vagy, akkor felejtsd el a nagy méretű táskákat, ugyanis ezekkel még kisebbnek fogsz mutatni. Inkább kis vagy közepes méretű táskát válassz, közepes hosszúságú pánttal. Ha túl hosszú a pánt és a válladra akasztva hordod, akkor valószínűleg lejjebb fog érni pár centivel a táska, mint a magasabbaknak. Így olyan hatást kel, mintha nem a te méreted lenne, hanem csak úgy lóg rajtad, ami ugye kerülendő, mivel ezzel is alacsonyabbnak tűnsz. Ha mégis ilyen táskát választasz, akkor hord keresztbe átvetve magad előtt, így rövidebbnek hat. 

Molett testalkat
Ha nem választasz olyan ruhákat, amik kövérítenek, akkor ne válassz olyan táskát sem.  Lehetőleg kerüld a túl vékony pántú táskákat, mert azok csak kiemelik testalkatodat, helyettük válassz inkább olyat, amelyik közepes vagy vastagabb pántokkal van ellátva. Kerüld a túl kicsi vagy a túl nagy méretű táskákat, ezek optikailag erősítenek. Fontos szempont, hogy táskád szélessége legyen kisebb, mint a hosszúsága. 
Tehát állított téglalap alakú legyen, mivel minden függőleges vonal karcsúsít. Tovább javítja a képet, ha a látható varrások is függőlegesen futnak. Színekben nyugodtan használj erőteljesebbeket is, főleg akkor, ha úgy érzed, hogy ruháid színében nem mersz ilyet választani.


Alma alkat
Arra kell figyelned, hogy vagy hosszú pánton lógó táskát hordj vagy kézben hordható plikk táskákat. A lényeg, hogy a problémás területektől minél távolabb legyen a táska, hogy véletlenül se vonzza oda a tekintetet, ahova nem szeretnéd. Inkább szögletes alakú táskát válassz, mint kereket, mert a kerek forma csak visszatükrözi testalkatod kerekdedségét. 
A hátizsák viselete szigorúan tilos. Ha irodában dolgozol és hasznát veszed az aktatáskának, akkor az is nagyon jó választás lehet. Bátran használj élénk színeket, hiszen ezek elterelik a tekintetet a problémásabb testrészedről. 


Körte alkat
Olyan táskát viselj, amely nem a csípőd magasságában van. Inkább a közepes vagy akár kicsit nagyobb méretű, rövidebb pánttal ellátott táskákat válassz, amelyeket ha a válladra akasztasz, akkor is maximum a derekadig érnek. Mivel valójában a csípődet ellensúlyozod vele, ezért bátran nyúlhatsz az élénkebb színekhez és mintákhoz, hiszen az a jó, ha eltereli a figyelmet. Ami mindenképpen tilos, az a fektetett téglalap alakú, csípőig érő táskatípus. 


Sovány testalkat
Elméletileg ez egy olyan ideális testalkat, hogy szinte bármilyen típusú táska jól áll neked, ha megy a ruhádhoz. Arra azért megéri a soványoknak is figyelni, hogy ha túlságosan vékonyak, akkor próbálják ne a nagy méretű táskákat választani. Aki túlságosan csontos alkatnak tartja magát, akkor ellensúlyozhatja azt kerek formájú táskák viselésével.


...és a fentebb említett szerzeményem:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése