2013. november 29., péntek

Sminktabuk


Ami a magazinokban és a kifutón jól áll egy modellen, azt még nem biztos, hogy mi is alkalmazhatjuk a való életben. De még akkor sem, ha manökenalkatunk van, ugyanis ez a való élet. Ugyanúgy, mint a ruhákkal, nagyon jó meglesni, hogy mi a divat, de az nem feltétlenül áll jól mindenkinek, ahogyan a legújabb sminkőrületek sem. 

A smink csodás dolog, de nem szabad túlzásokba esni. Tudni kell, hogy hol a határ és hogy mi áll jól. Most nem olyan tanácsokat fogok adni, hogy mit hogyan csinálj ha... Hanem mit kerülj el. A sminkünknek harmóniában kell lennie velünk, az arcunkkal, az öltözékünkkel. Sose felejtsd: a kevesebb több!


Kezdjük a szemöldöknél. Már írtam posztot arról, hogyan lesz tökéletes, de most az következik, hogyan lehet tökéletesen borzalmas. 
A túlszedett (túl vékonyra szedett) szemöldök olyan hatást kelt, mintha hatalmas szemhéjad lenne. Ez különösen akkor válik kellemetlenné, amikor elkezdünk öregedni és megereszkedik.
Az ebihal szemöldök elején van egy bojt, majd nagyon vékonyan folytatódik. Én személy szerint nem is értem, ki olyan eszement, hogy ilyen borzalmas kitaláljon. 
A szomorú szemöldök a szemöldök külső része túlzottan lefelé ível, amitől a viselője szomorúnak, esetleg dühösnek tűnik és optikailag lefelé húzza az arcát. Ráadásul ahogy öregszünk, amúgy is megereszkedik az arcunk, így csak tovább ront a helyzeten.
A túlzottan szétválasztott szemöldök, vagyis amikor a a szemöldök sokkal beljebb kezdődik, mint kellene. Szerintem ezzel le is írtam, mi a baj vele.
A túlívelt szemöldök, nos, amint már írtam, nem szabad túlzásokba esni.
Ha kihúzod a szemöldököd, akkor ne használj az eredeti színétől és a hajadtól totál eltérő színt.

A túl sok alapozó, púder pont azt példázza, hogy milyen ha hullik az arcunkról a vakolat. De nem csak a mennyiséggel, de a színekkel is csínján kell bánni, ha nem akarod eltüntetni természetes vonásaidat.
Az alapozó soha ne legyen sötétebb az arcbőrödnél, sőt, inkább legyen egy árnyalattal világosabb.  A sötét ugyanis öregít és maszknak hat, a világosabb viszont fiatalít. Ráadásul a megfelelő árnyalat kiválasztásával elkerülheted azt a bakit, hogy a nyakadnál és a hajvonaladnál elüssön az alapozó a bőrödtől. Ezzel pedig megelőzheted a maszkhatást.

A rúzzsal igazi csodát lehet elérni, azonban tökéletes felvitele nagyobb körültekintést igényel, mint hinnéd.  Ha jól festetted ki az ajkaidat, nem folyik le róla a festék, nem kenődik, nem kopik, nem hagy nyomot sem egy poháron, sem a fogadon. Képes újjá és frissé varázsolni az arcodat, viszont ha túl sokat használsz belőle, akkor épp az ellenkezőjét éred el.
Hogy minél tartósabb legyen a rúzsod, kezd az ajkaid alapozásával. A sötét kontúrceruzát tedd félre, hiszen már kiment a divatból, a rúzsoddal megegyező színű ceruzával húzd körbe a szádat.Könnyebben felviheted a rúzst, ha ecsetet vagy applikátor végű ajakfényt használsz, ráadásul így a festék is egyenletesebb lesz. Ne felejts el ráharapni egy kozmetikai kendőre vagy papír zsebkendőre , így eltávolíthatod a felesleget.

A szájfényed vagy rúzsod színe is nagyon fontos, mivel a rosszul választasz, az teljesen tönkreteheti a megjelenésed. A bőröd, hajad, ruhád és kiegészítőid színével harmonizáló árnyalatot válassz. Ha világos a bőröd, a halvány rózsaszín árnyalatok állnak jól neked. Ha pedig sötétebb a bőrtónusod, a piros és a bordó változataival kísérletezhetsz. A barna rúzs optikailag sárgítja a fogakat. Ha pedig túl vékony az ajkad, semmiképpen se használj sötét és matt ajakfényt.

Szemfestésnél először szemhéjpúdert használj és csak utána szemceruzát vagy szemhéjtust. A szemhéjad festésénél belülről kifelé haladj. Nappali sminkhez nem ajánlott a túl sötét szemfesték és éjszakára sem feltétlenül, hiszen öregít és fáradtabbá teszi a tekintetedet. A halvány szemhéjpúder viszont nyitottabbá varázsolja a szemet. A színválasztásnál vedd figyelembe a bőrtónusodat és a ruhád színét is.

Ne használj se sok sötét szemfestéket, se sok szemkontúrt körbe, különben úgy fogsz kinézni, mint egy panda, vagy mint akinek bevertek.

Ha kicsi a szemed, akkor ne készíts körbe kontúrt, mert az csak tovább kicsinyíti. Azt, hogy csak alul húzod ki a szemed, örökre felejtsd el! Ízléstelen és borzalmasan néz ki! 

Ha szempillaspirált használsz, ügyelj arra, hogy ne ragadjanak össze a pilláid. A szempilláid se fesd túl, 2-3 húzás elég. Ha karikásodásra vagy hajlamos, akkor alul ne fesd ki a pilláidat. 

Bár ez nem teljesen ide tartozik, de a szőrtelenítés kihagyhatatlan megfelelő szépségápolásból. Nem is rontja semmi az összképet, mint a szőrös láb vagy a szőrös hónalj. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése