2013. november 14., csütörtök

A magassarkú cipő

Amolyan titkos fegyver. Persze hordani is tudni kell. Szerintem nagyon fontos a "nővé válás folyamatában", hogy megtanuljunk magassarkúban járni. Egyszerűen a nőiesség része. Az legegyszerűbb farmer-póló együttest is igazán nőiessé varázsolja.

A magassarkú rendkívül hasznos is: segít a helyes testtartásban, kecses járást biztosít (persze, ha megtanultunk benne járni), ezenkívül remekül erősíti a lábakat, a vádlit, a combokat.


Már többször is hangsúlyoztam, hogy bizony a magassarkúban meg kell tanulni járni, mert az nem megy csak úgy elsőre tökéletesen. Biztos láttál már kész katasztrófa módjára járó nőket. Sajnos sok trampli nő nem veszi észre, hogy is megy valójában, miközben ellenállhatatlannak érzi magát, közben pedig csak nevetség tárgya lesz. Az első a gyakorlás, tükör előtt, hogy lásd, milyen a tartásod, a járásod. 

Nagyon fontos a megfelelő testtartás. Nem csak azért fontos, hogy tudj magas sarkakon járni, de súlyos gerincferdülésed is lehet a helytelen testtartás miatt. (Én már csak tudom, mivel jár az, mivel 16 éves koromig jártam gyógytornára miatta.) Először mezítláb vagy laposabb talpú cipőben kell elsajátítani, mielőtt magassarkúval próbálkoznál.


Magyarázhatnám naphosszat, hogy tedd a lábad, hogyan lépj stb., de itt egy videó, amiben tökéletesen bemutatják:


Túlzásba sem szabad vinni a sarkakat. Kutatások bizonyítják, hogy a 12 centi feletti sarkakra rámehet akár a termékenység is. Ne lépd túl a határt. Ha mégis szeretnél megközelítően magas sarkakon járni, akkor mindenképpen fokozatosan érd el azt a magasságot. Minden nap 1-2 óra gyakorlás. Így megszokja a lábad is, jobban megy majd a járás és nem fogsz leégni, ha még nem megy.

A magassarkú még egy hátulütője lehet, hogy feltörheti a lábad. Ezt elkerülve vagy orvosolva mindig vigyél magaddal sebtapaszt. Jobb ha megelőzöd főleg ha új a cipőd és még indulás előtt beragasztod a lábadat. Nincs rosszabb, mit a mikor megnyerő szeretnél lenni, de állni és mozdulni sem tudsz a fájdalomtól.

Ha magassarkút hordasz, akkor fogadd meg a mondást: "Lassan járj, tovább érsz." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése