2013. október 25., péntek

Így öltözködj az alakod szerint

Mindenki szeretne csinos és jól öltözött lenni, ma már van is választék bővel, viszont nem áll jól minden mindenkinek. Velem is hányszor előfordult már, hogy a próbababán látott darabok rajtam már nem éppen úgy álltak, mint szerettem volna.

 Mostanában némi stílusváltáson megyek át. Szeretném a ruháimat úgy összeválogatni, hogy tényleg hordjam őket, és ne érezzem később azt, mintha egy krumplis zsák lenne rajtam. Ha viszont olyan ruhákat választok, amik tükrözik a személyiségem amellett, hogy passzolnak az alakomhoz is, nagyon nem nyúlhatok mellé. Utána is néztem, kinek mi való. Akkor következzen a kutatásom eredménye.


Alma alak:
Ha leginkább hasi tájékon vagy erős, főleg ha még hízásra is hajlamos vagy, olyan ruhadarabokat válassz, amik elrejtik ezt a rész és inkább a melleket és lábakat kiemelve, azokra terelve a figyelmet.
Érdemes minden olyat kerülni, ami felhívja a figyelmet a hasra, ilyenek például a csípőnadrágok, övek, derékig érő felsők.
Ezt hordd:
A lábakat kiemelő, tapadós nadrágok hosszítják és soványítják a lábakat, így elsősorban oda kerül a figyelem. Hord tunikával vagy dekoltált blúzokkal, így a mellre is vonhatod a figyelmet és senkinek nem jut eszébe a hasadat figyelni.
Egy laza, egyenes ruha, ami derékban nem hangsúlyos valóban ápol és eltakar, mindemellett még kényelmes is.
A tunika a megfelelő választás, hiszen laza, de mégis nőies. Egy bővebb ujjú, szépen dekoltált darab tökéletesen eltereli a figyelmet a hasról.
Talán nem is kell mondanom, hogy az A-vonalú, a mell alsó vonalától bővülő felső milyen jól álcázzák a pocakod.



Körte alak:
Az ilyen alakú hölgyek csípőjük tájékán sokkal szélesebbek, mint melleknél. Kerülnöd kell az olyan ruhákat, amikben egy tömbnek látszol, illetve kiemelik az alsó és a felső testrész közötti különbséget. Ne hordj alaktalan, túlméretezett pulóvereket, feszes farmernadrágokat, fodros, széles szoknyákat, selyemruhákat stb.
Ezt hordd:
Egy sötét anyagból készült szélesedő szövet- vagy farmernadrág vékonyítja a combjaidat és karcsúsítja a sziluettedet.
Egy alakot követő kabát kiemeli a felső testet, kihangsúlyozza a dekoltázst és derekat, ezzel ellensúlyozva a csípő szélességét.
Mondanom sem kell, hogy egy hangsúlyos nyakú felsőrész is tökéletes választás, hiszen figyelemfelkeltő. A nagy dekoltázs és a széles nyakkivágás szélesítik a vállat és a mellekre tereli a figyelmet.
Az A-vonalú szoknyák azért tökéletesek, mert keskenyebbnek mutatják a csípőt és homokóra alakot teremtenek.



Homokóra alak:
Ebben az esetben a mell és csípő szélessége körülbelül ugyanakkora, a derék pedig sokkal karcsúbb. Ez egy nagyon szerencsés típus, mivel szinte minden jól áll neki. A legarányosabb alaktípus. Nem csoda, hogy minden nő ilyen alakot szeretne.
Csak egyetlen dologra kell figyelnek, olyan ruhákat hordj, amik kiemelik az alakodat, a vékony csípődet. Az alaktalan, szögletes szabásokat, baby-doll ruhákat, tunikákat, túlméretezett kardigánokat érdemes elkerülnöd.
Ezt hordd:
A magasított derekú nadrágok kiemelik az alakod és a csípőd.
A derékban megkötött ruha csodásan kihangsúlyozza alakodat. Ha nincs felesleged, akkor bátran választhatsz testhezálló darabot is.
A V-nyakkivágás egy testhezálló darabnál a mellekre kerül a hangsúly, illetve kiemeli az alakod is.
Csodásan állhat rajtad a ceruzaszoknya, hiszen kiemeli a derekat és a csípőt, ráadásul slankítja a lábszárakat.


Téglalap alak:
Ez egy elég fiús alkat, de könnyen nőiesség varázsolható. Olyan ruhákat hord, amik nőiesek, valamint kiemelik a csípőd és a melleid.
Viszont kerüld a feszülős ruhákat, egyenes szabású ruhákat, tunikákat, fokozatosan bővülő felsőket.
Ezt hord:
A lábszáron bővülő nadrágok kiemelik a domborulatokat, de nem feszülnek a lábszárra, így nem veszi el a figyelmet a csípőről.
A karcsúsított kabát vagy blézer derekat varázsol neked.
A fodros, könnyed, mellben és vállakban hangsúlyos, nőies blúzok ellensúlyozva az egyenes testalkatot.
Az A -vonalú szoknyákban vékonyabbnak tűnik a derék és hangsúlyosabb a csípő, így keltve a homokóra alak illúzióját.



Fordított háromszög alak:
Ha a csípőszélességedhez képest mellbőséged jóval nagyobb, akkor bizony olyan ruhákat kell hordanod, amelyek a tested felső részét kisebbnek mutatják, az alsó részét pedig kihangsúlyozzák.
Kerüld a fodros, hangsúlyos felsőrészeket, hatalmas kerek dekoltázsokat, skinny farmereket, mert ezek mind kihangsúlyozzák az aránytalanságot.
Ezt hord:
V-kivágású felsőkkel keskenyítheted és hosszíthatod a felsőtested. 
A felsőid legyenek minél egyszínűbbek és sötétebbek, hogy ne szélesítsék a melleket. Alulra viszont nyugodtan húzhatsz fodros, mintás szoknyát.
Az A-vonalú szoknyákat te is bátran hordhatod, hiszen ebből az alakból is kihozza a homokórát.
A V-nyakú, derékban megkötött overálokkal sem nyúlhatsz mellé, mivel ezzel is a homokóra alak illúzióját keltheted.
A bővebb nadrágokkal kiemelheted a csípőd, így egyensúlyt tudsz teremteni az alsó és felső tested szélességei között.



Nos, ezek után már pontosan tudom, mi is áll jó nekem. Édesanyám meggyőződése, hogy homokóra alakom van. Én pedig úgy vagyok vele, hogy csak szeretném. Inkább körte, de szerencsére nem annyira drasztikus a különbség, csak egy leheletnyi. Ha sikerülne egy kicsit lefaragni a combjaimból, akkor az tökéletes lenne, de addig maradnak a trükkös ruhák. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése