2013. november 28., csütörtök

Karácsonyi sütés-főzés II.

Most inkább egy ajándékötlettel állok elő, mintsem a karácsonyi menübe illő receptekkel, de higgyétek el, ez szuper!
Tudjátok, mint mindig, most is bóklásztam az interneten valami jó ötlet után kutatva és mit látnak szemeim: házi csoki karácsonyi köntösben. Nos, én is pont úgy megörültem a csokiformáknak, mint annak a posztnak az írója, amire rábukkantam. 


Na igen, és mi van, ha megtetszik az embernek? Honnan lehet beszerezni? Hogyan kell használni? Nyugalom. A webáruházban nem csak leírják, hanem képekkel prezentálják is a formák használatát. Ráadásul szettben vehető, tehát nem kell bajlódni a papírral utána, mivel az is jár hozzá, mint ízléses csomagolás, és tényleg jól néz ki.
A GasztroShop oldalán megtaláljátok, vagyis itt. Egyébként a webáruházban sok más "nyalánkság" is található.

Na de, hogy ne legyen ilyen kis csöpp ez a poszt, ezért mégis van itt egy recept.

Fehér csokis pöffeteg

Hozzávalók:
75 g fehér csokoládé
20 g vaj
1 db tojás
30 g cukor
50 g darált mandula
105 g liszt
fél tasak sütőpor
porcukor

1. A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban, majd hozzáadjuk a fehér csoki kockákat és a cukrot és türelmesen kivárjuk, míg teljesen megolvad minden. Közben persze kevergetjük bőszen.
2. Ha megolvadt minden, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük.
3.  A darált mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és a fehér csokis masszához öntjük és elkeverjük. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
4.  Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit. Porcukrot szórunk egy kistányérba.
5. A masszát elővesszük a hűtőből, diónyi gombócokat formázunk belőle és meghempergetjük a porcukorban. A tepsire helyezzük, helyet hagyva a golyók között, mert el fognak terülni. 10-12 perc alatt készre sütjük.

1 megjegyzés: