2013. november 21., csütörtök

Stíluskalauz: Kosztüm

Úgy gondolom, hogy egy nő ruhatárában a kosztümnek is ott a helye. Szinte mindenféle alkalomra tökéletes, munkába, irodába, állásinterjúra ünnepségre, vacsorára, bármire. Azonban nem mindegy, hogy milyet választunk.Szerencsére bőven van miből válogatni. Az alábbi kis útmutatóval megtalálhatod a hozzá leginkább illő kosztümöt.


Miniszoknya
A miniszoknyával kombinált kosztüm természetesen mindenkinek jól áll, akinek szép formájú lába van. Mivel nyújtja az alakot, így alacsonyaknak is jó választás lehet. Vastagabb lábbal sem kell azonban kerülni, csak válassz egy optikailag karcsúsító hatású harisnyát.

Nadrágkosztüm
A nadrágkosztüm az egyik legbiztosabb darab lehet minden nő ruhatárában. Mindenkinek jól áll, a klasszikus szabásvonalú darabok különösen, hiszen egy ilyen darab egyszerre ápol és eltakar. Ha divatos akarsz lenni, válassz szűk szárú nadrágot, szűk, karcsúsított felsővel.

Karcsú derék
Ha karcsú derekad van, azt mindenképpen érdemes kiemelni. Válassz egy derékban szűk felsőjű kosztümöt, amit lehetőleg egy szép, vékony övvel is elláttak a tervezők. Ez a derekadra tereli a figyelmet, így még jobban kiemeli annak szépségét és karcsúságát.

Alma alkat
Az alma alkatú nőknek általában vékonyabb a lábuk, ezért ha mellette formás is, akkor nyugodtan választhatnak a rövidebb szoknyájú fazonok közül is. Felülre érdemes egy mélyen dekoltált fazont keresni, ami a felsőtesten egy nagy V betűt formálva hosszítja és vékonyítja az alakot.

X-lábak
Az X alakú lábak koránt sem jelentenek akkor problémát, mint ahogy ezt a tulajdonosuk elsőre gondolná. Egy A-vonalú, vagy alul fodorszegéllyel ellátott szoknyafazon, vagy egy egyenes vonalú nadrág máris ellensúlyozhatja a lábak vonalát. Amit érdemes alul kerülniük, az a ceruzaszoknya és a szűk nadrág.

Széles csípő
Ha széles csípővel rendelkezel, akkor is van jó megoldás a kosztümök terén. Fontos, hogy olyan darabokat válassz, aminek a felső része lényegesen látványosabb az alsónál, hogy magára vonja a tekintetet. Az enyhe válltömések is sokat javíthatnak a hatáson.

Nagy fenék
Ha a kelleténél nagyobb hátsóval vagy „megáldva”, akkor sem kell kétségbe esni: válassz harang alakú, vagy A-vonalú, sötét színű szoknyát és máris sok kilótól szabadultál meg – optikailag. Kerüld az alsó részen a mintákat és díszítéseket, csak a diszkrét hosszanti csíkozás engedhető meg.
Ha nadrágpárti vagy, akkor pedig két jól elhelyezett zsebbel csökkentheted a problémás testrészt.

Fiús alkat
A fiús alkattal rendelkező nőknek sok minden áll jól a kosztümök közül is. Inkább a nőiesebb, karcsúsított fazonok ajánlottak, a fiús szabásokat érdemes elkerülni. Egy szép, finom mintás felsővel pedig máris gyönyörű, nőies hatást érhetsz el. Barátaid a fodrok, dekoltázsok, válltömések és a magassarkú cipők!

Felül magasan záródó fazonok
Sok kosztüm felső részét szabták úgy, hogy magasan a nyaknál záródik. Ezek az alma alkatúaknak feltétlenül kerülendőek, és a felsőtestet is rövidítik, ezért csak magasabb testalkatúak számára ajánlott. Nekik is a rövidebb fazonok, az ilyen típusú, hosszított, csípőig vagy alá érő felsők ugyanis gyakorlatilag senkinek sem állnak jól.

Kosztüm minden alkalomra!
A kosztümök szépek, elegánsak, nőiesek és remekül állnak mindenkin. Érdemes több típust is felpróbálnod, mert ha megtaláltad azt, amelyik igazán neked való, akkor ragaszkodni fogsz hozzá hosszú éveken keresztül!

Forrás: www.bien.hu

1 megjegyzés:

  1. Üdvözlöm!
    Nadrágkosztümöt szeretnék molettit.Kérem , segítsen megtalálni.
    Üdv.

    VálaszTörlés