2013. december 9., hétfő

Stíluskalauz: Nadrág

Már volt szó a testalkatokról, kabátokról, szoknyákról, de a nadrág még hátra van. Ezen a téren is könnyen a divat áldozatává eshetsz, ha nem figyelsz oda, mi is az, ami jól áll neked.


Boyfriend fazon
Nagyon sokak kedvence, bár alakromboló hírében áll. Annyira nem tragikus darab, ha arányos a testalkatod, a lábaid nem túl rövidek, illetve a nadrág sem kimondottan trottyos, akkor bátran viselheted. Még picit szélesebb csípővel is hordhatom, ám ebben az esetben a feltűnő oldalzsebeket és a mély ülepet felejtsd el.


Répa fazon
Amennyiben kifejezetten az optikai csípőnövelés a célod, akkor rátaláltál az ideális fazonra. A konszolidáltabb, éppen csak répa fazonok nem hívják fel annyira a figyelmet a csípőre, de tapasztalatok alapján az eltúlzott társaik a legvékonyabb és legarányosabb lányok arányait is eltolják, hacsak nincsenek hosszú lábaik.


Jogger fazon
A csajosan újragondolt, melegítő vagy pizsama alsóra hasonlító pamutnadrágok is divatosak mostanság. A semleges színű, kevésbé ejtett ülepű darabokat még akár az alacsonyabb hölgyek is hordhatják, de ehhez vékony lábakra van szükség. A bohémebb, mintás társaik inkább a hosszú lábak, illetve a fiúsabb csípővonal tulajdonosainak kedveznek.


Egyenes fazon
Nem csak elméletben, de gyakorlatban is aránykiegyenlítő fazonról van szó. Egyaránt jól áll a fiús, körte, homokóra vagy alma alkatú hölgyeken. Az alacsonyak is jól járnak vele, hiszen úgy karcsúsítja a csípőt, hogy közben nyújtja az alakot. A vastag combúak bővebbet válasszanak, de a vékony virgácsokkal megáldottak megengedhetnek maguknak szűkebb fazonokat is.


Hárem fazon
Ha nem mély ülepű, illetve nem merev anyagú darabról van szó, akkor a háremnadrág is alkalmas lehet arra, hogy kicsit lefaragj a csípőd és a feneked méretéből. Viszont ehhez az is fontos, hogy kevésbé legyen buggyos. A körte alkatúaknak azonban mégsem ajánlott a bokát kettévágó passzrész miatt, mert vészesen megrövidítené a lábukat. A bohém, mintás változataik csak magas, vékony hölgyeken mutatnak jól.


A-vonalú fazon
Az egyenletesen bővülő fazon kifejezetten előnyös széles csípőre, ám nem minden esetben áldásos. Ha rövidek a lábaid, a nagyon kiszélesedő száraktól óvakodj, mert összenyomják az alakod. Válassz magas derekú, sötét színű, laza esésű darabot, és mindenképp magas sarkú cipővel viseld. A most divatos, hetvenes éveket idéző mintás társaik csak kevés alkaton mutatnak jól, mert a leheletvékony anyagukon keresztül leplezetlenül átüt a popsi körvonala, amit a minták még fel is nagyíthatnak.


Tengerész fazon
A közepesen bő szárú típusok bármilyen testalkaton képesek jól mutatni, ám a magasított, különszabott derekú kreációk kiemelhetik a popsit. A kedvenc sötétkék és fekete tónusai kapóra jöhetnek, ha karcsúsítani szeretnéd az alsó fertályadat.


Szűk fazon
A cicanadrágszerű fazonok közül a fekete, bokáig érő típus a pöttöm lányokon is jól mutathat, ha arányos a testalkatuk. A világosabb, bokavillantós verzióik viszont inkább a magas termetűeknél jöhetnek szóba. Bár, ha magasított derekút választasz, és nem hosszú felsőkkel viseled, akkor kevésbé nyomja össze a lábaidat.


Szoknyanadrág
A hetvenes évekre jellemző divat felmelegítésével a sátorfazonú szoknyanadrágok is visszatértek a köztudatba. Extra bő száruk miatt még az égimeszelő virgácsokat is képesek rövidebbnek feltüntetni, így még a magasságod ellenére is muszáj lábnyújtó trükköket bevetned, vagyis a pliszírozott, ráncolt darabokat részesítsd előnyben.


Capri fazon
Egy újabb nadrágtípus, mely szintén hosszú lábakat kíván. Széles csípőre sem kimondottan ajánlott, ha testre tapadós vagy répa fazonról van szó. Amennyiben nem súrolod a plafont a fejbúboddal, viszont arányosak a futóműveid, még mentőövként szolgálhat a nadrágba vasalt él, mely megnyújtja az alsótested.


Trapéz fazon
Szintén a hetvenes évek adta hozzá az ihletet, ám a hétköznapi divatban valószínűleg nem lesz annyira népszerű, mint amennyire foglalkoztatja a tervezők fantáziavilágát. Ehhez a nadrágfazonhoz ugyanis hosszú comb szükségeltetik, máskülönben csak rontja az összképet.

A lényeg, hogy figyelj tested arányaira. Egy eltúlzott sátorfazon merev anyaggal vagy egy meggondolatlan bokavillantás a modellek alakját is tönkre tudja tenni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése