2013. december 13., péntek

Az állásinterjún

Bár még nekem nem aktuális, azért vészesen közeleg, hogy állásinterjún vegyek részt. Na igen, de oda sem mehetek akárhogyan. Egy dolog, hogy szépen felöltözök, de ehhez is kellenek támpontok, meg akkor már szeretnék divatos is lenni. Az igazat megvallva nekem most nem nagyon lenne mit felvennem, ha el kéne mennem egy ilyen alkalomra.
Lehet, hogy vannak közületek, akik még nincsenek abban a korban, hogy ilyen dolgok matt aggódjanak, de a felvételi vagy az érettségi is hasonló felkészültséget igényel, így nem árt már időben készülődni.

1. Az állásinterjú előtti napokban mindenképp rakd vagy rakasd rendbe a hajad, a körmeid, mert sok múlhat az apróságokon is ráadásul te is magabiztosabban fogod érezni magad. Nem mellesleg tudtad, hogy 20%-ban számít a mondandód, a többi pedig a megjelenéseden és a testbeszédeden múlik.

2. Azt, hogy milyen ruhában mész, igazítsd a betölteni kívánt álláshoz. Ha egy csöpp helyre mész interjúra, akkor valószínűleg elég valami egyszerűbb csinos öltözet, de ha például egy nagyobb céghez szeretnél bejutni, akkor dukál a kosztüm. A következőket tartsd szem előtt: fekete vagy szürke kosztüm, maximum térd fölé érő szoknya, fehér blúz, nem túl magas sarkú cipő, minimális ékszer, kisebb táska, természetes smink.

3. A cipőt illetően, legyen elől zárt (tehát ne kandikáljanak ki az ujjaid), lehetőleg egyszínű vagy fekete-fehér. Visszafogott legyen és elegáns.

4. A sminkelés nem tabu, de legyen minél visszafogottabb és természetesebb.

5. Ha hosszú a hajad, kösd fel. Egy szép konty vagy egy ízléses lófarokkal nem foghatsz mellé.

6. Tilos késni és túl korán érkezni sem illik. Viszont ha pár perccel a megbeszélt előtt érkezel, akkor még van időd, hogy a mosdóban ellenőrizd a sminkedet, hajadat, ruhádat.

7. Ha megkínálnak valamivel, akkor bővel elég, ha kérsz egy pohár vizet. Idegességedben úgysem tudsz majd többet fogyasztani.

8. Figyelj a mozdulataidra. Sugallj nyitottságot, de ne túlzott bizalmaskodást. Ne tegeződj, csak ha megkérnek rá. Ne legyél túl szerény, de ne is szállj el. Próbálj változatosan fogalmazni, megmutatni, hogy ismered a céget és beszélj kicsit magadról is.

Most pedig három outfit ötletnek és példának.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése