2013. december 5., csütörtök

Forralt bor

Azt hiszem, ez egy igazi téli ital. Megérzem az illatát és rögtön eszembe jutnak az ünnepek, a karácsonyi vásár és egy olyan csodás érzés fog el. Finom itóka és remek ajándék is lehet.


Hozzávalók: 7,5 dl vörösbor, 3 dl víz, 6-7 evőkanál cukor, 6 szem szegfűszeg, 1 rúd fahéj, 4 szelet citromkarika


A bort melegítsd fel a vízzel, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Forrnia nem szabad! 
Vágd bele a citromkarikákat és hagyd egy kicsit állni, hogy a citrom íze is átjárja a bort. 

Ha kihűlt, töltsd szép, átlátszó üvegekbe az italt. Akkor lesz igazán szép az ajándék, ha hosszú nyakú üveget választasz, mert így szép szalagból készített masnit, ajándékkártyát, vagy plusz ajándékként még valami apróságot is ráköthetsz még az üvegre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése