2013. december 10., kedd

A legjobb sztárfrizurák 1925-től napjainkig

Következzen 25 híres nő, akiknek köszönhetően a korszakalkotó frizuráik a mag idejükben divattá váltak.

Louise Brooks, 1925
A csendes filmek csillaga, Louise Brooks az 1900-as évek elején vált híressé. Úgynevezett bubi frizurája, egyenesen vágott fül alatt és frufruja vastag, a homlok közepénél egyenesre vágott.


Veronica Lake, 1942
Oldalt elválasztott frizurája úgy omlik az arcára, akárcsak egy függöny lenne. Ebben az időben vált népszerűvé az oldalválasz, ami kihangsúlyozza a szemeket. Kim Basinger is ezzel a frizurával vált híressé.


Bettie Page, 1956
A „Női alkat királynője” irigylésre méltó méretekkel büszkélkedett, amikor frufrut vágatott, elveszette az ideális szépségét.


Peggy Moffitt, 1965
Vidal Sasson vágta le sűrű, fekete haját Peggy Moffitt-nek, aki modell és színésznő volt. Övé volt az egyik legnépszerűbb frizura a 60-as években.


Jean Shrimpton, 1965
Az angol modell hosszúra vágott frufrut viselt, amiből gyakran a füle mögé helyezett pár tincset.


Jane Fonda, 1970
Tökéletes frizurával büszkélkedhetett Jane Fonda 1970-ben.


Farrah Fawcett, 1976
Allen Edwards, stylist hatalmas loknikkal rendelkező frizurát készített Farrah-nak, amelyet később több millió egyetemista és diáklány követett.


Loni Anderson, 1980
Ő nem természetes szőke, azonban, hatalmas, borzas frufruja és gyönyörű megjelenése a nehezebb időkben segítette karrierjét.


Sarah Jessica Parker, 1985
A 80-as évek legnépszerűbb frizurája volt, amit Sarah Jessica Parker visel a képen. Elkészítése egyszerű volt, hajmosás után egy hatalmas körkefével kellett beszárítani a frufrut.


Christina Applegate, 1987
Az általunk jól ismert „Egy rém rendes család” Kelly Bundy-ja frufruját feltupírozva, oldalra fésülve hordta, amiről sokan azt mondták, hogy rémes, mégis több millióan utánozták őt.


Shannen Doherty 1990-1993
Doherty állítása szerint azért rúgták a 90210 című sorozatból, mert olyan frufrut vágatott magának, ami nem illet az általa alakított Brenda Walsh szerepéhez.


Natalie Portman, 1994
A 11 éves Portman „megfogta” az emberek szívét Matildaként, nem csak a szerepével, de bájos hajával is.


Drew Barrymore, 1998
Barrymore százszorszépekkel tűzdelt szőke, göndör hajával elbűvölte a közönséget. A fodrászát a frufrukészítésben a 40-es évek divatja inspirálta.


Audrey Tautou, 2001
Amélie szerepében Tautou egy hatalmas, gyönyörű szemű, bájos lányt alakít. Tompára vágott frufruja még elbűvölőbbé teszi a lányt.


Gwen Stefani, 2003
Annak idején volt kék és pink haja is, de Stefanit a platina szőke és felállított göndör haja tette pop ikonná.


Shannyn Sossamon, 2004
A DJ, modell és színésznő ici-pici aszimmetrikus frufrujával dobta fel, az amúgy is bájos haját.


Naomi Campbell, 2005
Botrányok jönnek és mennek, de egy dolog állandó: a szupermodellt egyenesre vágott frufrujának köszönhetően folyamatosan felkeresik.


Nicol Richie, 2005
Nicol Richie 2005-ben gyönyörű frizurájával nagy sikert aratott a vörös szőnyegen.


Madonna, 2006
Madonna ABBA frizuráját nem csak képeken, de a „Hang up” című klippjében is láthatjuk. 2006-ban ismét nagy divat lett ez a hajstílus.


Katie Holmes, 2007
A képen azt láthatjuk, hogyan lett a „Davson és a haverok” Joey Potter-éből Kaite Cruise, ugyanis abban az időben viselte ezt a bájos frizurát, amikor hozzáment Tomi Cruise-hoz.


Reese Witherspoon, 2007
Gyönyörű Witherspoon szőke haja, legfőképp a hosszú haj és a rövid frufru passzol össze. A fodrász, akinek a megjelenését köszönhette, Mark Townsend így nyilatkozott erről: „amikor megcsináltam Reese Witherspoon haját, egyre több vendég jelentkezett be hozzám és rengetege érdeklődtek e-mail-ben, hogyan varázsoltam ilyen mutatós frizurát.”


Lady Gaga, 2008
Az énekesnő hosszú fehér hajával és teljesen egyenesen vágott frufrujával vált híressé.


Zooey Deschanel, 2011
Sokan irigylik szép hajzuhatagát, dús frufruját.


Tyra Banks, 2013
Banks arra hivatkozva, hogy magas a homloka, a szemöldökét eltakaró frufrut vágatott magának, úgymond ezzel leplezi a hibát. Szerintünk jól áll neki.


Taylor Swift, 2013
Így nyilatkozott: „ A hajam mindig szörnyen állt, ekkor úgy döntöttem, vágatok frufrut.” 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése