2013. december 3., kedd

Házi hajápolás természetesen

Biztos ti is hallottatok már pár tippet, hogyan tehetitek egészségesebbé és szebbé a hajatokat. Gyümölcsök, olajok, méz, tojás és megannyi természetes szer hat jótékonyan a hajra. Úgyhogy akkor lássunk néhány házi praktikát a szép és egészséges hajért.


Korpásodás ellen
- Masszírozz a fejbőrödbe kókuszolajat. Ez segít a haj növekedésében és eltünteti a korpát. 
- Keverj össze kókuszolajat és hagymateát, majd ezzel a keverékkel öblítsd át a hajadat.
- Keverj össze mandula olajat és egreslevet. Dörzsöld a fejbőrödbe, hagyd hatni 10 percig, majd öblítsd le.
- Alkalmazd a következő meleg keveréket a fejbőrödre: olívaolaj, citromlé, kókuszolaj. Tekerj törölközőt a hajad köré, hagyd hatni 15 percig, majd enyhén mosd meg samponnal.
- A görögszénát tartják a legfontosabb korpaellenes szernek. Két evőkanálnyit áztass egy éjszakán át vízben, majd készíts belőle finom masszát reggel. Alkalmazd az egész fejbőrödre, hagyd hatni 30 percet, majd enyhén mosd meg a hajad. A száraz korpa ellen különösen hatékony. Heti kétszeri kezelésre van szükség.
- Az utolsó öblítővízhez keverd hozzá egy lime levét. Ez nemcsak ragyogóvá teszi a hajadat, hanem eltávolítja a korpát és megakadályozza a korpa újbóli kialakulását.  Heti egyszer ajánlott alkalmazni. 
- A cukorrépa is igen hatékony a korpa eltüntetésben. Forralj fel vizet, főzd bele a répát, majd masszírozd ezt a vizet a fejbőrödbe. A műveletet végezd el minden este.
- Forrósíts fel olajat (kókusz vagy mandulaolaj a legjobb)  és keverj hozzá kámfort. Masszírozd 10 percig ezzel a keverékkel a fejbőrödet. Hagyd hatni még 30 percet, majd mosd meg a hajad samponnal. 

Egészséges, csillogó hajért
- Egészségtől ragyogó hajad lehet, ha ricinusolajjal dörzsölöd be a hajszálakat. Utána mosd le samponnal.
- Moss hajat teával egyszer egy héten. A zöld tea különösen hatékony.
- Áztass egy marék egrest egy csésze tejbe két órán keresztül. Készíts masszát belőle és kend rá a hajadra. Hagyd hatni 20 percet, majd alaposan öblítsd le.
- Alkalmazd a fejbőrre és a hajra a következő keveréket: egy tojásfehérje, 2 kanál ricinusolaj, 1 kanál glicerin. 10-15 perc után le lehet mosni.
- Egy órával hajmosás előtt masszírozz meleg kókuszolajat a hajadba.Tekerd törölközőbe a hajad, majd egy óra múlva mosd meg.
- Ha vékony, hullásra hajlamos hajad van, forralj fel hibiszkusz virágot kókuszolajban. Szűrd le és masszírozd a hajadba és fejbőrödbe. Hagyd hatni 10-15 percet.
- Áztass 1 teáskanál görögszénát tejbe egy éjszakán át. Következő reggel törd szét és alkalmazd a hajadon. 10 perc után mosd le alaposan.
- Forralj fel vizet, dobj bele curry leveleket, bazsalikomot, hibiszkuszvirágot és egrest. A "teával" öblítsd le a hajadat.
- Egy csésze kókuszolajat és egy csésze mustárolajat keverj össze. Áztass egy marék curry levelet az olajkeverékben egy éjszakán át. Másnap melegítsd fel lassú tűzön, míg a levelek ropogóssá nem válnak. Vedd le a tűzről és adj hozzá 2-3 teáskanál kámfort. Hagyj kihűlni az olajat. Masszírozd körkörös mozdulatokkal a fejbőrödbe és aludj így vele. Másnap reggel samponnal mosd meg a hajad. Kétszer egy héten megismételheted.

Őszülő hajra
- Keverj össze hennaport egy tojással, fél citrom levével és egy evőkanál instant kávéporral. Kend a keveréket a hajadra. 45 perc után mosd le.
- Forralj fel egy csésze egrest 4 csésze vízben. Adj hozzá egy csipet cukrot is. Addig főzd, amíg felére csökken a mennyisége. Keverj hozzá egy csésze hennaport, egy tojást és egy citrom levét, majd alkalmazd a hajadon. 2 óra múlva mosd le.

Természetes hajkondicionálók
- A henna, mint gyógynövény, jó kondicionáló képességekkel rendelkezik.
- A tojásfehérjét is használhatod kondicionálóképpen.
- Keverj össze túrót, sört és tojást. Nagyszerű hajkondicionáló.

Keverj össze egy kis ecetet meleg vízzel, és ezzel öblítsd le a hajad. A fakó és élettelen hajat ragyogóvá és élettelivé teszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése