2014. február 19., szerda

Rövid tanácsok az élethez

Légy szerelmes az életbe és mindig boldog leszel.

Erre rögtön az jut eszébe a pesszimistáknak, hogy de az élet tele van rossz dolgokkal. Igaz. Viszont ahogy egyik kapcsolat sem felhőtlen boldogság, úgy az élet sem lehet tökéletes. De kinek is kell, hogy az legyen? Unalom.

Szerintem akkor jó egy kapcsolat, ha lehet nagyokat beszélgetni, nagyokat vitatkozni, főzni, szeretkezni, kirándulni, bulizni. Utálom az egyhangú dolgokat. Még a pihenés és legyen aktív. Egy kapcsolatban a két fél kölcsönösen inspirálja egymást. Hogy lehetséges ez az élettel való kapcsolatodban? "Ha mosolyogsz a világra, a világ is visszamosolyog rád." Gondolkodj pozitívan és jó dolgok történnek veled. Ha mégis becsúszik valami rossz, akkor hidd el, könnyen veszed a gondot.

"Az élet kisebb-nagyobb bajai és aggodalmai lehetnek buktatók utunkon, de tekinthetjük őket a nemesebb jellemhez és a a mennyországhoz vezető lépcsőfokoknak is. Gyakran a gond az az eszköz, mellyel Isten átalakít minket a jobb dolgok számára." Henry Ward Beecher

Az akadályok miatt se bosszankodj. Tekints rájuk próbaként, amiket kiállva erősebbé válsz. Sose bánj semmit. Igen, vannak dolgok, amit másképp is lehetett volna, de úgy történtek meg, ahogy. Nincs értelme azon civódni, mi lett volna, ha. Úgysem változtathatsz rajta. Ráadásul mindennek épp így kellett történnie ahhoz, hogy pont az legyél, aki vagy. Sosem tudhatod, hogy mi mihez vezet. Filmjavaslatként ehhez: A nő kétszer. Egy élet, két végkimenetel.


Mi a célokkal? Nos, javaslom mindenkinek, hogy nézze meg a Titok c. filmet. Ez is arra buzdít, hogy a jó dolgokra koncentrálj és bármit elérsz. Jó, persze, ez abszurd. Viszont amikor a lépcsőn haladt, akkor sem egy lépésben jutsz fel a tetejére, nem igaz? Amúgy, aki egyszerre túl sok mindent akar, annak a végén semmi sem lesz. Az, hogy többet szeretnél ne legyen egyenlő az elégedetlenséggel. Becsüld meg azt, amid van, különben még annyid sem lesz.

Légy rugalmas. Így könnyebben veszed az akadályokat és azt kapod meg az élettől, amit valójában szeretnél. Ha görcsösen ragaszkodsz egy-egy dologhoz semmit sem érsz el. Akinek tele van a keze, nem tudja megragadni a kínálkozó jobb lehetőségeket.

Ne keress mindenre választ. Hogy az életed tele van kérdéssel és folyton csak a válaszok keresésével vagy elfoglalva, akkor nem élsz. Úgyis amire kell, választ kapsz, a maga idejében.

"Istenem, adj nekem higgadtságot, hogy elfogadjam azokat a dolgokat, melyeken nem tudok változtatni, bátorságot, hogy megváltoztassam azokat, melyeket meg tudok változtatni, és bölcsességet, hogy felismerjem a különbséget." Reinhold Niehbuhr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése