2014. február 4., kedd

Feijoada Karioka módra

Hozzávalók:
10 személy részére:
80 dkg fekete bab
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csípős paprika
50 dkg sertéslapocka
50 dkg sertésoldalas
1 kg marhahús
50 dkg füstölt sertéscsülök
1 kg parasztkolbász
50 dkg cserkészkolbász
7 db narancs
2 evőkanál olaj
4 babérlevél

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A csípős paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A húsokat megmossuk, és két cm-es darabokra aprítjuk. A kolbászokat szintén két cm-es darabokra vágjuk. A narancsokat megmossuk. Egyet héjastól kettévágunk, a többit megtisztítjuk, és cikkekre szedjük.
Nagy vasfazékban (ha nincs, akkor vastag zománcos fazékban) felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát, és kb. 2 perc alatt kevergetve arany barnára pirítjuk. Leszűrjük a beáztatott babot, hozzáadjuk a hagymához a húsokkal és a kolbászokkal együtt. Beletesszük a babérlevelet, 2 teáskanál őrölt borssal és 1 kávéskanál sóval megszórjuk, felöntjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a félbevágott narancsot, és lefedve kb. 2 óra hosszat főzzük. Időnként megkeverjük, s ha a leve elfő, folyamatosan pótoljuk. A babot a lének el kell lepni. A felszeletelt narancsokkal, tojással, rizzsel, pirított kelkáposztával és farofával tálaljuk.

( forrás:mindmegette.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése