2014. január 9., csütörtök

Reggeli: Gluténmentes zöldséges-tojásos muffin



Hozzávalók: 1/2 fej aprított kelkáposzta levél, 1/4 lilahagyma (helyette újhagymát is használhatsz), 2 evőkanál friss, aprított koriander, 1 jalapeno paprika, kimagozva (ha nem szereted a csípőset, hagyd ki), 1 evőkanál őrölt oregano, 12 tojás, só és bors
1. Egy közepes, mikrózható edényben párold meg a felaprított kelkáposztát 2-3 percig mikrohullámú sütőben. Ezután tedd a kelkáposztát egy nagyobb edénybe.
2. Tedd a mikrózható edénybe a hagymát, és tedd a mikróba 1 percre. Add a hagymát a kelkáposztához.
3. A tojáson kívül minent adj a kelkáposztához és a hagymához, és keverd össze. 
4. Egy másik edénybe verd fel a tojásokat.
5. Egy 12-es muffin sütő formába oszd szét a zöldséges keveréket, majd oszd szét a tojásos keveréket, kanalazd a zöldséges réteg tetejére.
6. Előmelegített sütőben süsd a muffinokat 190 °C-on, 30 percig. Akkor kész, ha a muffinok aranybarnára sültek, és felpuffadtak.
7. Várj pár percet, majd vedd ki a muffinokat a formából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése