2014. január 4., szombat

Parfümök: tudtad-e?

Nemrégiben AVON Tanácsadónő lettem és neki is álltam szorgosan bővíteni a tudásom a szépségápolás és hasonlók terén. Nem is tudom, miért, de a parfümökkel kezdtem. Majd írok egy "kisokost" a tanultakból, de addig itt van néhány érdekesség és útmutató abból, amit eddig megtudtam.


Miért más illatú egy parfüm különböző embereken?

A illatainkat testünk kémiája, a táplálkozásunk és a korunk is meghatározza. A parfümök illóolajokat tartalmaznak, melyek hatással vannak testünk olajaira. Néhány könnyebben beszívódik a bőrbe, mint a többi, emiatt egyensúlytalan állapot alakul ki, és ebből ered az illatok különbözősége.

Miért nem érezzük magunkon a kedvenc parfümünk illatát?

Ez az illattal való telítettség miatt van. Megszokod a parfümöd illatát és ezért utána nem is érzed már. Különleges alkalmakra viselj más illatot vagy időről időre válts parfümöt.

Hová permetezd a parfümöt?

Közvetlenül a pulzuspontokra, a csuklók belső oldalára (ne dörzsöld össze őket), a könyökhajlatba, a fülek mögé, a térdhajlatba és a dekoltázsra. Fújj egy kevés parfümöt a levegőbe és sétáljon keresztül az illatfelhőn, így mindenhova jut. A kölnit bátran permetezheted egész testedre és hajadra, így az illatkapszulák minden mozdulatával felszabadulhatnak.

Mire jó még a parfüm?

Tegyél pár cseppet a vizedbe, ha illatos fürdőt szeretnél vagy az öblítőbe, ha illatos ruhákat. 

Hogyan kell tárolni a parfümöket?

Száraz, hűvös helyen tartsd. A kupakot mindig tedd szorosan a szórófejre.

Hogyan tehető egy illat tartósabbá?

Az illat tartósabbá tehető úgynevezett rétegezéssel - ugyanazt az illatot több különböző rétegben vidd fel a bőrödre. Használj a tusolózselét, testápolót, deosprayt is a parfüm mellett. Így az illat mélyebb és tartósabb lesz.

Miért legyen egynél több parfümöd?

Mert egy nem elég! Használ különböző illatokat nappalra, estére, télen, nyáron, különleges alkalmakra. Ha több parfümöd van, akkor több a választási lehetőséged is. Velem nem egyszer előfordult már, hogy épp nem volt kedvem a megszokott illatomhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése