2014. január 6., hétfő

Parfümös tévhitek

Igen, bizony a parfümökkel kapcsolatban is akadnak tévhitek. Nézzünk is párat.


A jó minőségű parfümök csak természetes összetevőkből állnak.
Modern tévhitek, hogy a „természetes mindig jobb és biztonságosabb” és hogy a „legtöbb parfüm főleg vegyszerekből áll”. Mindkét fajtára szükség van. A kiváló minőségű illatok természetes és szintetikus összetevők komplex elegyéből állnak. A természetes illatalkotó életet, ragyogást és minőséget visz a parfümbe, míg a mesterséges aroma erősebbé és strukturáltabbá teszi a parfümöt.

Különböző illatokat kellene használni hajszíntől függően.
Ez a felfogás teljesen téves, a sztereotípiák miatt alakult ki. A nehezebb illatokat az érzéki barnák, míg a könnyed illatokat a gyengéd szőkék viselik a tévhit szerint. Az igazság az, hogy az illat kiválasztása az ízléstől, az elképzeléstől, az alkalomtól és a hangulattól függ.

Az illatokat nem szerencsés keverni egymással.
Ez igenis jó ötlet! Van azonban egy szabály: csak azonos vagy hasonló illatkategóriájú illatokat keverj. Új, érdekes kompozíciókra bukkanhatsz. Ha nem akarsz kísérletezni, akkor használj különböző illatokat nappalra és estére.

A nők nem használhatnak férfi kölniket.
Tévedés!Egyáltalán nem tilos férfi illatokat használnod. A nők azt választják, ami tetszik nekik. Azért vesznek férfi kölniket, mert ezeket úgy készítették, hogy a nők kedveljék őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése