2014. január 30., csütörtök

Gombás csiga

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • só, bors, 
  • olívaolaj 
  • 25 dkg mascarpone 
  • 5-10 dkg sajt 
  • 27,5 dkg készre nyújtott leveles tészta

A megtisztított és felaprított hagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon. Rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Addig pároljuk közepes lángon, míg elfő a leve, és elkezd pirulni.
Ha megpirult, késes aprítóval pürésítjük a gombát. (Ha nincs aprítónk, akkor a gombát eleve szeleteljük nagyon picire, így nem feltétlen van szükség a pürésítésre.)
Összekeverjük a krémsajttal a gombás masszát.
A kész leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a gombakrémmel. Ráreszeljük a sajtot, feltekerjük.
Egy centis darabokra vágjuk a feltekert tésztát.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a csigákat (hagyjunk közte helyet, mert kicsit megnőnek).
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése