2013. október 9., szerda

Természetes segítség azokra a napokra

A menstruációs görcsök sok nő életét keserítik meg, többek közt az enyémet is. A szenvedés csökkentésére bevehetnék gyógyszert is, de én nem vagyok híve a szervezetemet károsító bogyóknak. Jobbnak tartom a természetes gyógymódokat. Nekem a kamilla és a meleg vizes palack vált be. Érdemes nektek is próbát tenni.


Kamilla
Gyulladáscsökkentő hatása mellett segít ellazítani a méhizmokat. Forrázz le 2-3 teáskanálnyi szárított virágot egy csésze vízzel, citrommal és mézzel ízesítheted. 

Levendulaolaj
Nyugtató hatású vegyületei miatt hatékony görcsoldó, emellett nyugtatóan hat az idegekre, közérzetre. Vegyél egy forró fürdőt úgy, hogy a vízbe teszel pár cseppet belőle.

Gyömbér
Ha rendszeresen fogyasztasz gyömbérteát, nemcsak a görcsöket enyhítheted, de a menstruációd is szabályosabbá válhat. A növényben található olajok jól oldják a görcsöket, ezért fogyaszd bátran a menstruáció ideje alatt - akár fűszer formájában is. Ajánlatos elkezdened a menstruáció kezdete előtt néhány nappal, mivel a természetes gyógymódok legtöbbször inkább hosszú távon hatnak, nem olyan gyorsan, mint például a gyógyszerek.

Málnalevél
Hatásos fájdalomcsillapító, enyhíti a görcsöket és egyúttal az erős vérzést is csillapítja. Gyógynövényboltokban szerezhető be.

Meleg vizes palack
A menstruáció ideje alatt nélkülözhetetlen kellék egy meleg vizes palack, mely a hasadra téve segít oldani a görcsöket.

Jóga
Bár van, aki úgy érzi, meg sem bír mozdulni, ha menstruációs görcsök kínozzák, a legtöbb nő számára a nem túl megerőltető mozgás görcsoldó hatású lehet. Érdemes jógáznod ilyenkor. A női jóga például kifejezetten a női szervek működésére gyakorol pozitív hatást. 

Remélem, találtok olyan módszert, ami beválik nektek. Én talán kipróbálom a jógát, hiszen az is mozgás, rendben tartja az embert. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése