2013. október 3., csütörtök

Nagy kabátbörze - 2013 ősz/tél

Úgy tűnik, ahogy a télből nyár lett, úgy váltott az idő nyárias melegből téli hidegre. Kénytelen vagyok elmenni ár most téli kabátot venni, pedig azt hittem, még ráérek és jó lesz egy darabig a vékonyabb szövetkabátom. Gondolom nem vagyok egyedül ezzel. De ha már kabátot veszek, azért jó lenne olyat, ami pár évig még jó és nem lesz gáz, ha azt viselem. Na meg persze nem szem elől tévesztendő, hogy álljon is jól, ne csak divatos legyen.

Minden testalkathoz megvan a megfelelő szabású kabát.

Homokóra alkat:
Erre a típusra jellemző, hogy a derék a vállhoz és a csípőhöz viszonyítva vékony, a váll és a csípő pedig nagyjából ugyanolyan széles. Az ilyen testalkatú hölgyek szinte bármilyen fazonú kabátot viselhetnek, de a lényeg, hogy hangsúlyozza az alakjukat. Jól állnak nekik a karcsúsított fazonok.

Körte alkat:
Ebben az esetben a vállnál szélesebb a csípő, és az alsó- és felsőtest közötti különbség 2-3 méret is lehet. Olyan kabátot érdemes választani, ami az alsó részre jó, mert a felső részt könnyebb bevenni, mint az alsót toldani. A rövidebb, csípővonal fölé érő fazonoknál viszont a felsőtest méretét kell figyelni. A széles gallérok, a dupla gombolás, a válltömés vagy a puffos váll és az övek is jól állnak nekik. Alul a kabát lehet A-vonalú vagy harang alakú is. Amire viszont érdemes odafigyelni, az a hátsó hasíték. Az erős fenék és csípő miatt a sliccelés csúnyán kiállhat, ezért ez sok esetben nem előnyös nekik.

Fordított háromszög alkat:
Bár ebben az esetben szélesebb a váll a csípőnél, az ilyen alkatú hölgyek is lehetnek igen nőiesek. A keskeny csípőjük miatt nekik nem tabu a díszítés vagy öv a csípőn, a berakott kabátalj, a nagy és feltűnő zseb, illetve a hagymafazon sem. Viszont ügyeljenek arra, hogy vállukat ne szélesítsék külön válltöméssel vagy szélesen kihajtható gallérokkal.

Alma alkat:
Az alma alkatú hölgyek dereka és válla is körülbelül ugyanolyan erős, a csípője viszont ezekhez viszonyítva nem olyan széles. Számukra a testet erősítő puffos kabát szigorúan tilos, és a derékövvel karcsúsított kabátfazon is előnytelen. A V-kivágású, kis gombokkal díszített kabát, a finoman a testet követő fazonok, a térdig erő, hosszított fazon viszont igen előnyös lehet.

Fiús alkat:
Az ilyen alkatú hölgyeknél nincsenek hangsúlyos testrészek. A váll, a derék és a csípő körülbelül ugyanolyan széles, a mellkas és a fenék többnyire lapos, a testalkat szögletes. Viszont szinte bármilyen fazonú kabát jól áll nekik, ami nem emeli ki a szögletes alakjukat. Viszont a túl nőies fazonok furcsán mutat rajtuk. A finoman karcsúsított, testkövető darabokat viszont nekik találták ki. Mivel többnyire csontosak és vékonyak, puffos kabátot is nyugodtan viselhetnek.

Most pedig következzen pár idén divatos őszi és téli kabát:

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése