2013. október 17., csütörtök

2013 ősz/tél: Fejfedő trend

Ha már itt a hideg, ideje, hogy a fejünkre is kerüljön valami melegítő. A 2013-as kalap és sapka divat igen változatos. Egy-egy ilyen jól megválasztott meleg kiegészítő tökéletes darabja lehet ruhatáradnak, illetve csodás dísze lehet öltözékednek, ezért fontos, hogy is megtaláld a megfelelő, hozzánk illő darabokat. Idén az eddig megszokott kalapok és sapkák mellett már új trendek is hódítanak. Nézzük csak, miből érdemes válogatni.

1. Gaucho kalapok

Ezt a kalapot szerintem szinte mindenki ismeri. Ha nem, gondoljatok csak Zorróra. Na ugye, hogy ismered?!
Szexi, titokzatos és figyelemfelkeltő. Kell ennél több?!
Egyaránt jól mutat a férfias kosztümökkel és a klasszikus szabásokkal, de a nőies, vállakat megvillantó kifinomult ruhákkal is. 


2. Szőrös sapkák

A puha, prémes vagy szőrmés sapkák idén is népszerűek., nem is csoda, mivel tényleg jó melegek és eleganciát keltenek.
Egy ilyen sapka igen feltűnő, így a fejedre irányítja a figyelmet. A legegyszerűbb kabátot is feldobja. Mivel ez a darab már önmagában is vonzza a figyelmet, nem érdemes feltűnő fülbevalókat és sálakat hordanod mellette.


3. Férfias kalapok

Idén  bármilyen férfias retro fejfedő trendi lesz.
Nemcsak férfias kabátokkal és kosztümökkel, hanem nőies ruhákkal hordhatod. Még egy hétköznapi összeállításba is beillesztheted.


4. Kötött fejpántok

Emlékszem, alsóban volt ilyenem utoljára, viszont tévhit, hogy csak a kislányoknak áll jól, sőt, még most is divatos, főként az egyszínűek, amelyek mennek az elegánsabb öltözékekhez is.

 

5. Svájci sapka és hasonlók

Úgy tűnik, ez egy örök kedvenc, hiszen már a 15. század óta divatos.
Találkozhatsz kötött, szövet, bársony vagy prémes fajtával is. Akármilyent is választasz, egy különleges kiegészítővel bővíted ruhatáradat.


6. Bojtos sapka

Általában a svájci sapka egy játékos változata. Nagy méretű, kötött, középen egy bojttal.
A bájos kiegészítők kedvelőinek ez tökéletes darab. Jól mutat kötött sállal és lazán kiengedett hajjal.


7. Kötött sapkák

Az eddigiek mind nagyon mutatósak tudnak lenni, de nem biztos, hogy teljesen védenek a hidegtől. Kötött sapkát sportosabb, laza összeállításokhoz is simán hordhatod.


8. Nagymama-fejkendők újragondolva

...és íme az új trend. 2014-ben a vastag anyagból készült, prémes fejkendők kerülnek előtérbe, amelyeket fejfedőként és sálként is hordhatsz.
Ha nem tudsz beszerezni háromszög alakút, a hagyományos is jó lesz. Egyszerűen kösd át vele a füleid, és máris divatosabb lettél.


Az pedig csak rajtatok áll, hogy tesztek-e valamit a hideg ellen. Én mindenképpen élek vele, svájci sapka, hajpánt, kötött sapka, mind jöhet. Védi a fület, a hajhagymákat és agyhártya-gyulladást sem kapsz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése