2013. szeptember 26., csütörtök

A tökéletes szemöldök titka

 A tökéletes szemöldök már önmagában is nagyban megváltoztatja az arcodat. Kiemeli a szemedet, a vonásaidat, viszont a rosszul kialakított szemöldökkel pont az ellenkezőjét érheted el és sokat ronthat a megjelenéseden. Nem kell feltétlenül kozmetikushoz menned, elég ha követed az alábbi tanácsokat és otthon is tökéletvarázsolhatsz magadnak.


Először is kell egy szemöldökcsipesz, aminek a végei tökéletesen illeszkednek. Ez nagyon fontos, mivel a rossz minőségű csipesszel vagy nem tudod majd kiszedni a szemöldökszálakat vagy csak eltöri azokat, nem pedig tövestül húzza ki őket. Ezenkívül kell még egy szemöldökkefe, amivel az elején átfésülöd a szálakat. Plusz még van szükség egy tükörre és egy jól megvilágított helyre.

Nagyon fontos meghatározni a formát mielőtt nekiállsz a szedésnek, nem szabad csak úgy nekiesni. A szemöldök formája általában adja magát, jól kivehető, hogyan kell ívelnie és meddig kell tartania. Ha viszont bizonytalan vagy, végezd el a ceruzapróbát.

Egyszerűen fogj egy ceruzát vagy tollat és tartsd függőlegesen az orrod mellé, közel az orrlyukhoz, míg atetejét igazítsd a belső szemzugodhoz. Ez a pont lesz az, ahonnan a szemöldöködnek indulnia kell. Ezután fordítsd el a ceruzát úgy, hogy a pupilládon keresztül vezessen a vonala - ez lesz a szemöldök legmagasabb pontja, amit akár be is jelölhetsz valamivel. Végül a ceruzát told el az orrlyuktól a külső szemzugig - így megkapod a legszélső pontot, amit szintén jelölj be.

Ha megvan a forma, akkor következik a szedés. Minden szemöldökformázás előtt célszerű egy kis alkoholos tonikkal áttörölni a felületet, hogy tiszta és kissé puha legyen, majd átfésülni, hogy minden szál beálljon a megfelelő irányba.

Mindig a szőr növekedésével megegyező irányban kezdd kitépni a szálakat, így ugyanis elkerülheted, hogy elszakadjanak. Kizárólag alulról szedd ki őket, a felső sorhoz tilos nyúlni, mert így elronthatod a formát, belülről pedig soha ne húzz ki egyetlen szálat se. Ha esetleg egyik-másik hosszabb és kilóg, akkor egy körömvágó ollóval finoman csippents le belőle.

Egyszerre mindig csak egy szálat húzz ki és csak egy sort szedj ki, különben olyantól is megválhatsz, amitől mégsem kellett volna. Egyesek szerint a két oldalt egyidejűleg kell alakítani, míg mások azt tanácsolják, hogy először az egyiknek a formáját alakítsd ki, és ehhez hasonlítva tépd ki a másikat. Ha már elég biztos a kezed, akkor az utóbbit is kipróbálhatod, de ha még nem elég határozottak a mozdulataid, akkor inkább az előbbit javaslom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése