2014. március 3., hétfő

Tavaszi kényeztetés a bőrnek

Itt a tavasz, úgyhogy itt az ideje a felfrissülésnek, amit kezdjünk a bőrünkkel! Rengeteg csodaszer van, krémek, vitaminok, hogy egészséges és csodásan fénylő legyen a bőrünk, de most nézzük meg pár természetes módszert.

Természetesen alap a sok víz, zöldség és gyümölcs fogyasztása, a rendszeres tisztítás, tonizálás, hidratálás és a kiadós alvás. Viszont időnként egy szépségápoló kúra igazán üdítő a bőrnek és a léleknek is.

A következő szépségápolók több szempontból is nagyon jók. Egy, otthon is elkészítheted, kettő, természetes alapanyagokat tartalmaznak és három, mivel te készíted el, biztosan tudod, mi van benne. Próbálj piacról beszerezni a hozzávalókat, ott valószínűleg kevesebb vegyszerezett áru van.


Zöldséges arclemosó
A zöldséges arclemosóhoz citromlével összekevert kígyóuborka levére vagy paradicsomlére lesz szükséged. Természetes módon tisztít, a pórusokat remekül kitágítja.

Erdei gyümölcsös arcmaszk
Csak préselj össze párat a szezon legfinomabb gyümölcsei közül, esetleg egy kis krémmel összekeverve, remek arcmaszkot kapsz. Ha arcradírt is szeretnél, egy kis cukrot, illetve natúr olívaolajat hozzákeverve szuper készítményt kapsz. Az illata is isteni!

Aloe verás és kígyóuborkás maszk
A hűsítő uborka bármikor tökéletes a fáradt, felduzzadt arcnak, pláne, ha Aloe verával turbózod fel, aminek a jótékony hatásairól nem lehet elég ódát zengeni. Próbálj meg beszerezni egy kis növényt, nagyon hálás, és eléldegél az ablakpárkányon. Így biztosan tudod, hogy honnan származik az, amit a bőrödre kensz.

Barackos testápoló
A téli hideg viszontagságainak kitett bőr felfrissülést vár a tavasztól. Segítséget nyújthat ez az isteni testápoló, amit tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből összeüthetsz.
Egyszerűen passzírozd át a barackot egy sajtreszelőn, majd a masszához benzonin tinktúrát (gyógyszertárakban beszerezhető) keverj. Ehhez adj hozzá kókusz- vagy mandulaolajat, és pár csepp narancsos illóolajat. Tárold a hűtőben, és használd bátran, ha száraznak érzed a bőröd!

Friss paradicsomos arctisztító
A paradicsom rengeteg antioxidánst tartalmaz, és olajos bőr ellen remek választás. Paradicsomlevet hígíts fel citromlével, és ezzel mosd át az arcod, majd meleg szappanos vízzel öblíts! A bőröd hálás lesz, és mivel a keverék hűsít is, nyáron is remekül be fog válni.

Hasonló régebbi bejegyzések:
Házi hajápolás természetesen
Csodatévő arcpakolások házilag
Olajos masszázzsal a narancsbőr ellen
Házi bőrradír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése